Sklep Jardin

Olej Nagietkowy DOTYK

32,00 

Olej jest przeznaczony do masażu oraz do stosowania zewnętrznego na całe ciało.

Nagietek lekarski (Calendula officinalis) nazywany Kwiatem Słońca ma działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i bakteriobójcze.
Goi rany, stany zapalne skóry, skaleczenia, oparzenia, ukąszenia oraz trądzik.
Nagietek wyróżnia się na tle innych roślin bogactwem prozdrowotnych składników. Jest jedną z najbardziej uniwersalnych roślin leczniczych i kosmetycznych. Zawiera saponiny i alkohole triterpenowe oraz ich estry, sterole, karotenoidy, flawonoidy, kumaryny, olejek eteryczny. W płatkach kwiatowych są również związki śluzowe, kwasy organiczne, gorycze, żywice, poliacetyleny i polisacharydy, witamina C i sole mineralne.

Olej Nagietkowy przygotowywany jest w pracowni jardin. W skład wchodzą płatki nagietka oraz olej słonecznikowy tłoczony na zimno z polskiej tłoczni. Taki proces nazywa się macerowaniem ziół. Wyciąg leżakuje kilka tygodni. Magiczne i cudotwórcze właściwości rośliny przechodzą do oleju. W ten sposób powstaje Olej Nagietkowy.

Olej słonecznikowy zawiera duże ilości witaminy E. Zawiera także fitosterole, miedź, żelazo i kwasy tłuszczowe wielonienasycone, jednonienasycone i nasycone. Kwasy zawarte w oleju słonecznikowym mają wpływ na pracę gruczołów łojowym oraz płynność sebum, Dzięki nim, skóra mniej się przetłuszcza i rzadziej powstają na niej zaskórniki. Fitosterole zapewniają ochronę przed wolnymi rodnikami. Olej słonecznikowy nawilża i natłuszcza, stymuluje regenerację komórek, zmniejszając rumień i przyspieszając gojenie się stanów zapalnych, spowalnia starzenie się skóry.

 

Olej Nagietkowy na twarz.
Olej może być stosowany również na twarz. Można go stosować bezpośredniu lub dodać do ulubionego produktu: serum, balsamu, kremu.
Stosuj go również w postaci wcierki na skórę głowy.
Możesz go stosować na miejsca intymne do masażu oraz na pupkę dziecka.

 

Sposób użycia:
Wyłącznie do użytku zewnętrznego.
Wmasuj olej, a następnie go wklep.

 

Sposób przechowywania:
Przechowuj z dala od promieni słonecznych.

 

Skład: Inci:Helianthus Annuus Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Extract.

 

Pojemność: 100ml

7 w magazynie

Kategoria:
Opis

Olej jest przeznaczony do masażu oraz do stosowania zewnętrznego na całe ciało.

Nagietek lekarski (Calendula officinalis) nazywany Kwiatem Słońca ma działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i bakteriobójcze.
Goi rany, stany zapalne skóry, skaleczenia, oparzenia, ukąszenia oraz trądzik.
Nagietek wyróżnia się na tle innych roślin bogactwem prozdrowotnych składników. Jest jedną z najbardziej uniwersalnych roślin leczniczych i kosmetycznych. Zawiera saponiny i alkohole triterpenowe oraz ich estry, sterole, karotenoidy, flawonoidy, kumaryny, olejek eteryczny. W płatkach kwiatowych są również związki śluzowe, kwasy organiczne, gorycze, żywice, poliacetyleny i polisacharydy, witamina C i sole mineralne.

Olej Nagietkowy przygotowywany jest w pracowni jardin. W skład wchodzą płatki nagietka oraz olej słonecznikowy tłoczony na zimno z polskiej tłoczni. Taki proces nazywa się macerowaniem ziół. Wyciąg leżakuje kilka tygodni. Magiczne i cudotwórcze właściwości rośliny przechodzą do oleju. W ten sposób powstaje Olej Nagietkowy.

Olej słonecznikowy zawiera duże ilości witaminy E. Zawiera także fitosterole, miedź, żelazo i kwasy tłuszczowe wielonienasycone, jednonienasycone i nasycone. Kwasy zawarte w oleju słonecznikowym mają wpływ na pracę gruczołów łojowym oraz płynność sebum, Dzięki nim, skóra mniej się przetłuszcza i rzadziej powstają na niej zaskórniki. Fitosterole zapewniają ochronę przed wolnymi rodnikami. Olej słonecznikowy nawilża i natłuszcza, stymuluje regenerację komórek, zmniejszając rumień i przyspieszając gojenie się stanów zapalnych, spowalnia starzenie się skóry.

 

Olej Nagietkowy na twarz.
Olej może być stosowany również na twarz. Można go stosować bezpośredniu lub dodać do ulubionego produktu: serum, balsamu, kremu.
Stosuj go również w postaci wcierki na skórę głowy.
Możesz go stosować na miejsca intymne do masażu oraz na pupkę dziecka.

 

Sposób użycia:
Wyłącznie do użytku zewnętrznego.
Wmasuj olej, a następnie go wklep.

 

Sposób przechowywania:
Przechowuj z dala od promieni słonecznych.

 

Skład: Inci:Helianthus Annuus Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Extract.

 

Pojemność: 100ml

Opinie (0)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej Nagietkowy DOTYK”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *