Sklep Jardin

Wegański Olej Lawendowy

Oceniony 5.00 na 5 na podstawie 1 oceny klienta
(1 opinia klienta)

58,00 

Wegański Olej Lawendowy przygotowany został ręcznie w 100% z naturalnych składników bez konserwantów, barwników i dodatków zapachowych.

Dla kogo?
Jeżeli Twoja skóra potrzebuje relaksu, odprężenia, nawilżenia, łagodności i dopieszczenia to Olej Lawendowy jest dla Ciebie. Kwiat Lawendy to moc cudotwórczych właściwości i składników.
Dodatkowym jego atutem jest jego piękny wygląd dzięki temu cieszy oko i nadaje się na prezent dla kogoś kogo kochasz!

Lawenda ma właściwości antyseptyczne, bakteriobójcze, przeciwzapalne, gojące i odprężające.
Pomaga w gojeniu ran i poparzeń, wspomaga łagodzenie infekcji górnych dróg oddechowych.
Skutecznie pobudza krążenie krwi dzięki temu pobudza przepływ limfy.
Wspiera walkę z cellulitem.
Zapach kwiatów lawendy ma działanie terapeutyczne i łagodzące, pomaga się odprężyć, uspokaja i ułatwia zasypianie.
Lawenda zawiera olejki eteryczne, garbniki, kumaryny, fitosterole, antycyjany, sole mineralne, kwasy organiczne i flawonoidy.
Najpopularniejszym gatunkiem Lawendy, który wykorzystuje się w ziołolecznictwie, kosmetyce i aromatoterapii jest Lawenda Lekarska (Lavendula Officinalis).
Najcenniejszą częścią tej rośliny są jej kwiaty, to z nich pozyskuje się olejek eteryczny oraz hydrolaty.
Lawenda jest popularnym ziołem pochodzącym z Indii, Persjii i Wysp Kanaryjskich została przewieziona do regionu Morza Śródziemnego. Swoją nazwę zawdzięcza Rzymianom od łacińskiego „lavare”- myć. Kąpano się z dodatkiem Lawendy, była stosowana również jako przyprawa i amulet, którzy odstraszał nieszczęścia.

Jak stosować Olej Lawendowy
Po kąpieli na lekko wilgotną skórę niewielką ilość oleju wetrzyj okrężnymi ruchami, w ten sposób oprócz właściwości pielęgnacyjnych zrobisz masaż. Skup się na miejscach z cellulitem.
Olejowanie włosów: godzinę przed myciem włosów w końcówki wetrzyj niewielką ilość oleju lawendowego. Lepszy efekt uzyskasz zostawiając olej lawendowy na całą noc. Lawenda radzi sobie z łupieżem i z problemami skórnymi głowy możesz wetrzeć olej w skórę głowy.
Do twarzy: po demakijażu na lekko wilgotną skórę twarzy oraz dekolt nałóż niewielką ilość oleju lawendowego.
Używaj oleju lawendowego zamiast kremu na dłonie i stopy. Wetrzyj w skórki.
Łagodzi swędzenie po ukąszeniu owadów.
Olej bardzo szybko się wchłania.

Skład: INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Lavendula Angustifolia Extract

Pojemność: 100 ml.

Data ważności:  04/2022

Produkt Polski

 

Kategorie: , Tag:
Opis

Wegański Olej Lawendowy przygotowany został ręcznie w 100% z naturalnych składników bez konserwantów, barwników i dodatków zapachowych.

Dla kogo?
Jeżeli Twoja skóra potrzebuje relaksu, odprężenia, nawilżenia, łagodności i dopieszczenia to Olej Lawendowy jest dla Ciebie. Kwiat Lawendy to moc cudotwórczych właściwości i składników.
Dodatkowym jego atutem jest jego piękny wygląd dzięki temu cieszy oko i nadaje się na prezent dla kogoś kogo kochasz!

Lawenda ma właściwości antyseptyczne, bakteriobójcze, przeciwzapalne, gojące i odprężające.
Pomaga w gojeniu ran i poparzeń, wspomaga łagodzenie infekcji górnych dróg oddechowych.
Skutecznie pobudza krążenie krwi dzięki temu pobudza przepływ limfy.
Wspiera walkę z cellulitem.
Zapach kwiatów lawendy ma działanie terapeutyczne i łagodzące, pomaga się odprężyć, uspokaja i ułatwia zasypianie.
Lawenda zawiera olejki eteryczne, garbniki, kumaryny, fitosterole, antycyjany, sole mineralne, kwasy organiczne i flawonoidy.
Najpopularniejszym gatunkiem Lawendy, który wykorzystuje się w ziołolecznictwie, kosmetyce i aromatoterapii jest Lawenda Lekarska (Lavendula Officinalis).
Najcenniejszą częścią tej rośliny są jej kwiaty, to z nich pozyskuje się olejek eteryczny oraz hydrolaty.
Lawenda jest popularnym ziołem pochodzącym z Indii, Persjii i Wysp Kanaryjskich została przewieziona do regionu Morza Śródziemnego. Swoją nazwę zawdzięcza Rzymianom od łacińskiego „lavare”- myć. Kąpano się z dodatkiem Lawendy, była stosowana również jako przyprawa i amulet, którzy odstraszał nieszczęścia.

Jak stosować Olej Lawendowy
Po kąpieli na lekko wilgotną skórę niewielką ilość oleju wetrzyj okrężnymi ruchami, w ten sposób oprócz właściwości pielęgnacyjnych zrobisz masaż. Skup się na miejscach z cellulitem.
Olejowanie włosów: godzinę przed myciem włosów w końcówki wetrzyj niewielką ilość oleju lawendowego. Lepszy efekt uzyskasz zostawiając olej lawendowy na całą noc. Lawenda radzi sobie z łupieżem i z problemami skórnymi głowy możesz wetrzeć olej w skórę głowy.
Do twarzy: po demakijażu na lekko wilgotną skórę twarzy oraz dekolt nałóż niewielką ilość oleju lawendowego.
Używaj oleju lawendowego zamiast kremu na dłonie i stopy. Wetrzyj w skórki.
Łagodzi swędzenie po ukąszeniu owadów.
Olej bardzo szybko się wchłania.

Skład: INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Lavendula Angustifolia Extract

Pojemność: 100 ml.

Data ważności: 04/2022

Produkt Polski

Opinie (1)

1 opinia dla Wegański Olej Lawendowy

  1. Oceniony 5 na 5.

    Gabriela

    W walce z cellulitem wypróbowałam już chyba wszystkiego, zawsze z marnym skutkiem. Ten olej totalnie mnie zaskoczył, już po krótkim stosowaniu widzę ogromną różnicę, skóra jest gładka, napięta i wspaniale nawilżona, a cellulit znacznie mniej widoczny. Bardzo przyjemny zapach lawendy uspokaja i relaksuje. Olej na pewno zagości w mojej kosmetyczce już na stałe.

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *